Které exteriérové stínění zvolit?

screenove-rolety_tara-premio

Díky správně zvolenému typu venkovního stínění můžete dosáhnout toho, že i během horkých letních měsíců udržíte ve vašem domě příjemnou teplotu. Exteriérové stínění má nejčastěji podobu venkovních žaluzií, venkovních rolet nebo screenových rolet a oproti interiérovému stínění se jedná o mnohem efektivnější způsob, jak regulovat teplotu i množství světla v domě. Oba typy je však možné vzájemně kombinovat a také si zvolit, zda chcete radši stínění s pohonem či si vystačíte s mechanickým ovládáním.

Venkovní žaluzie

Venkovní žaluzie

Venkovní žaluzie jsou nejpoužívanějším exteriérovým stínicím prvkem. Umožňují plynule regulovat přirozené osvětlení, zachycují přímé sluneční záření a chrání před jeho škodlivými účinky. Používají se nejenom k zastínění oken moderně pojatých rodinných domů, ale i administrativních či komerčních budov.

Venkovní rolety

Venkovní rolety

Venkovní rolety jsou exteriérový stínicí, izolační a bezpečnostní prvek. Tepelná izolace je zaručená použitím nejlepších materiálů, tj. vysoce kvalitního a velmi odolného hliníku (plněného polyuretanovou pěnou). Rolety vytvářejí vyrovnané vnitřní klima. Obtěžování hlukem se použitím předokeních rolet výrazně snižuje.

Screenové rolety

Screenové rolety

Screenové rolety jsou stále více oblíbené díky své účinnosti a modernímu vzhledu, dotváří architektonický vzhled objektu a stávají se jeho nedílnou součástí. Využívají se jako dominantní estetický prvek administrativních budov, ale i obytných a pasivních domů. Jsou určeny především k zastínění prosklených fasád a oken.

Top